ELKH Adatrepozitórium Platform

Események

Kép
Erdő mellette folyó légifotó

Környezeti adatok – Föld, víz, levegő

Dátum
Helyszín

Online

Az ARP és a HRDA - Kincs, ami van című, közös rendezvénysorozatának soron következő alkalmán egy kereksztal-beszégetés keretében bepillanthatunk a hidroszféra, a pedoszféra és az atmoszféra vizsgálatának világába, és arra is választ kaphatunk, hogyan gyűjtik, tárolják és osztják meg adataikat a kutatók.
Tovább
Kép
Villanykörte

Kutatási Adatok Magyarországon - Hozzáférés, gondozás, megosztás

Dátum
Helyszín

Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet és Online

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében az ELKH ARP Projekt munkatársai kutatási adatokról és adatarchiválási gyakorlatokról beszélnek.
Tovább
Kép
Prága

EOSC szimpózium 2022

Dátum
Helyszín

Online, Prága

A következő EOSC-szimpóziumot 2022. november 14. és 17. között rendezik meg hibrid formában Prágában és online. Az eseményen az EOSC ökoszisztémájának szereplői találkoznak, hogy bemutassák és megosszák egymással a legújabb információkat.
Tovább
Kép
MTA székház

Focus on Open Science workshop

Dátum
Helyszín

MTA Székház, Felolvasóterem

A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ és a Scientific Knowledge Services 2022. november 8-án ötödik alkalommal rendezi meg a Focus on Open Science című rendezvényt a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretében.
Tovább
Kép
Open Science logó a Corvinus egyetem előtt

„Nyílt nap” a Corvinuson az International Open Access Week keretében

Dátum
Helyszín

Online

Az International Open Access Week keretében 2022. október 25-én online „Nyílt napot” szervez a BCE Könyvtár a Corvinus kutatóit, oktatóit, PhD hallgatóit is érintő Open Science, azon belül kiemelten Open Data és Open Access témákban.
Tovább
Kép
Hatszöges minta

ELKH ARP Szakmai nap

Dátum
Helyszín

Zoom

Az ELKH Adatrepozitórium Projekt (ARP) célja egy olyan országos szolgáltatást nyújtó központi infrastruktúra biztosítása, amely alkalmas az ELKH kutatói közössége által előállított adatok hosszú távú tárolására, archiválására. A FAIR és az Open Science alapelvek követésével a fejlesztés a korszerű nemzetközi trendekbe illeszkedik.
Tovább
Kép
Kincsesláda

Eltűnő értékek nyomában: kutatási adatok újrahasznosítása

Dátum
Helyszín

Online

Az ARP és a HRDA - Kincs, ami van című, közös rendezvénysorozatának második alkalma múltbéli, elfeledett kutatások adatainak felhasználási lehetőségeivel foglalkozik.
Tovább
Kép
Könyvek

Kutatási adatkezelés a bölcsészettudományban webinárium

Dátum
Helyszín

Online

A HRDA következő webináriuma augusztus 29-én kerül megrendezésre, melynek címe "Kutatási adatkezelés a bölcsészettudományban", előadója Maróthy Szilvia.

Tovább
Kép
Szemüveg egy füzeten egy laptop előtt

A kutatási objektum - ismeretterjesztő rendezvény

Dátum
Helyszín

Online

Az ELKH Adatrepozitórium Projekt és a HRDA közös szervezésében 2022. június 29-én 14:00 – 15:30 között kerül megrendezésre a kutatási objektumokat bemutató ismeretterjesztő rendezvény.
Tovább
Kép
Szöul templom tetők

RDA 19. plenáris ülés - az International Data Week 2022 részeként

Dátum
Helyszín

Online/Seoul Dragon City Hotelplex

Idén 19. alkalommal rendezik meg a Research Data Alliance (RDA) plenáris ülését az International Data Week 2022 (IDW) keretében.
Tovább